Як можна планувати, виконувати, аналізувати, інтерпретувати та документувати результати сенсорних випробувань? У нашому практикумі ми постараємося дати відповіді на поставлені питання. Практикум може бути цікавий фахівцям, які працюють в промисловості та яким необхідно провести якісну сенсорну оцінку.
Автор та ведучий: Макаренко Олександр Григорович – кандидат хімічних наук, провідний викладач, тренер ТОВ «Лабораторія якості» та ТОВ «СтТР+», автор понад 75 авторських семінарів. Досвід роботи у Регуляторних органах України.
1. Організація сенсорної оцінки продуктів на підприємстві.
2. Випробувальна лабораторія- вимоги, елементи управління для випробувальної кімнати, продуктів і панелі.
3. Сенсорні атрибути і те, як ми їх сприймаємо. Фактори, що впливають на сенсорне сприйняття.
4. Як проводяться вимірювання при сенсорному аналізі. Як розрізняти зразки в сенсорному аналізі. Дискримінаційні тести.
5. Визначення порогу чутливості. Тестування на дегустаційні здібності.
6. Відбір та навчання членів комісії по проведенню сенсорного аналізу.
7. Споживчі тести та внутрішні приймальні випробування. Методи описового аналізу. Смаковий профіль, профіль текстури. Кількісно-описовий аналіз.
9. Сенсорні властивості молочних продуктів.
10. Сенсорні властивості напоїв (алкогольних і безалкогольних).
11. Сенсорні властивості хлібобулочних і кондитерських виробів.
12. Основні проблеми сенсорного аналізу та практичні сенсорні завдання. Опис проблеми та її вирішення.
Програма буде змінена з урахуванням специфіки продукції підприємства і індивідуальних побажань Замовника.
Формат проведення:
Участь в семінарі дозволить вашій команді:
Щоб замовити корпоративний тренінг, заповніть форму на сайті, напишіть нам або зателефонуйте:
Tel.\Viber\Telegram\WhatsApp:
+38 095 742 77 98
+38 050 388 68 83
+38 050 443 53 87
E MAIL: info@ql.org.ua