Обратный звонок

Референсні величини споживання у маркуванні харчового продукту поняття, правила, законодавство

Преподаватель: Оксана Шестакова
Цена: ₴ 3000/750
Дата проведения: 27.11.2025 - 27.11.2025
Тип мероприятия: онлайн-семінар
Место проведения: Zoom

Час проведення: 10.00 – 12.30 + питання- відповіді

Мова викладання: українська

👩‍🏫 Автор та ведуча: Оксана Шестакова – Магістр нутриціології (НУБіП), спікер, лектор, ведуча вебінарів, автор освітніх проєктів, практикуючий нутриціолог.

🎯 Для кого?

  • Для експортерів харчових продуктів та дієтичних добавок на ринок США та/або ЄС;
  • Для виробників харчових продуктів та дієтичних добавок, які планують розпочати експорт на ринок США та/або ЄС.
  • Для виробників харчових продуктів та дієтичних добавок в Україні, які хочуть узгодити маркування з сучасними нормами

Мета:

  • розібратися у особливості термінології;
  • визначити достовірні джерела інформації;
  • узгодити маркування з нормами України;
  • адаптація маркування до вимог ЄС та США.

Програма

1. Поняття

— DRIs (референтні норми харчування)

Види DRIs

— RDI (рекомендована дієтична норма);

— EAR (розрахункова середня потреба);

— AI (адекватне споживання);

— UL (допустимий верхній рівень споживання).

Поняття DV (добової цінності) та різниця між DV та DRIs.

Визначення понять, різниця між поняттями та доцільність використання у маркуванні.

Термінологія ЄС:

— PRI (аналог RDIs)

— AR (аналог EAR)

— NRVs (аналог DV)

Термінологія Великобританії:

— RNIs (референтні норми споживання поживних речовин, аналог RDA);

— EAR;

— NRV.

2. Позначення референсних величин: законодавство в Україні

— Визначення норм фізіологічних потреб.

— Референсні величини добового споживання.

— Визначення поняття «значна кількість вітамінів та мінеральних речовин».

— Особливості маркування дитячого харчування (за наявності зацікавлених слухачів.)

3. Особливості маркуванння

— Чи обов’язкове вказування референсних величин споживання?

Як застосовувати у маркуванні? І чи застосовувати?

— В Україні

— В ЄС.

— В США.

4. Допустимий верхній рівень споживання:

Допустимий верхній рівень споживання:

— Де дивитись?

— Для якої продукції застосовується?

— Чи має вказуватись?

5. Розбір прикладів етикеток.

💰 Вартість:
🔹 2 700 грн.
при реєстрації до 13 листопада (знижка 10%)
👥 675 грн. – 2-й та кожен наступний учасник

🔹 3 000 грн. при реєстрації після 13 листопада
👥 750 грн. – 2-й і кожен наступний учасник

Зарегистрироваться Задать вопрос Зарегистрироваться на будущую дату Заказать корпоративное мероприятие