Обратный звонок

Поживні середовища: приготування, випробування на відповідність досліджень та зберігання

Цена: ₴ 5000 / 1250
Дата проведения: 18.03.2025 - 18.03.2025
Тип мероприятия: онлайн-семинар
Место проведения: Zoom

Час проведення: 10.00 – 13.00

Вартість:

  • 4 500 грн. при реєстрації до 04.03.2025 р. (знижка 10%), 1 125 грн. – 2-й та кожен наступний учасник
  • 5 000 грн. при реєстрації після 04.03.2025 р., 1 250 грн. – 2-й і кожен наступний учасник

Автор та ведуча: Калініченко Світлана Вікторівна, доктор мед. наук, старший науковий співробітник, завідуюча лабораторією вірусних інфекцій ДУ «Інститут мікробіології і імунології ім. Мечникова Національної академії медичних наук України».

З тих пір, як були відкриті мікроорганізми, і протягом багатьох десятиліть мікробіологи вчилися вирощувати їх у лабораторних умовах (а пізніше і умовах виробництва, на спеціальних заводах).  Зрозуміло, чому це так важливо: адже недостатньо побачити бактерії під мікроскопом, потрібно вивчити їх спосіб життя, способи харчування і т.  д. 

Тобто, для того, щоб ідентифікувати бактерії, дослідити їх культуральні та біохімічні властивості, а також для тривалого зберігання мікроорганізмів, для їх живлення використовують живильні середовища. Знання про склад, призначення живильних середовищ необхідні для правильного підбору їх для культивування і ідентифікації мікроорганізмів.

Програма

1. Класифікація живильних середовищ та вимоги до них.

2. Етапи приготування середовищ:

  • варіння;
  • становлення оптимальної величини рН;
  • освітлювання;
  • фільтрація;
  • розлив;
  • стерилізація;
  • контроль.

3.Огляд диференціально-діагностичних середовищ (переваги та недоліки). Альтернавні диференціально-діагностичні середовища: огляд та характеристика хромогенних середовищ.

4. Сучасне устаткування для приготування і розливу поживних середовищ

Зарегистрироваться Задать вопрос Зарегистрироваться на будущую дату Заказать корпоративное мероприятие