доктор мед. наук, старший науковий співробітник, завідуюча лабораторією вірусних інфекцій ДУ «Інститут мікробіології і імунології ім. Мечникова Національної академії медичних наук України»
Теми навчання:
- Організація, обладнення та специфіка роботи в мікробіологічній лабораторії харчового підприємства
- Методи виділення та ідентифікації міцеліальних та дріжджеподібних грибів
- Поживні середовища: приготування, випробування на відповідність досліджень та зберігання
- Стандартні методи мікробіологічних досліджень: визначення мікробіологічних показників та висновки щодо відповідності продукції НД
- Методи санітарно-мікробіологічного дослідження молока та виробів з нього
- Методи санітарно-мікробіологічного дослідження безалкогольних напоїв
- Мікробіологія довкілля (вода, повітря, грунт)
- Методи виділення та ідентифікації санітарно-показових мікроорганізмів (E.coli, коліформні бактерії, Salmonella spp., Enterococcus spp., Clostridium spp., S.aureus, P.aeruginosa, Bacillus spp., Listeria spp.)
- Характеристики бактерій, що викликають псування харчової продукції: загальна характеристика, методи культивування й ідентифікації (рутинні та сучасні)
- Мікробіологія води: нормативні документи (НД); мікробіологічні показники, що досліджуються; відбір проб; середовища для тестування; тестування на відповідність НД; висновки щодо відповідності НД
Познайомитись з тренером можна на каналі YouTube — плей-лист Світлана Калініченко