Цена:
₴ 3000/750
Дата проведения:
28.04.2025 - 28.04.2025
Тип мероприятия:
онлайн-семинар
Место проведения:
Zoom
Час проведення: 10.00 – 12.00 + питання-відповіді
Вартість:
- 2 700 грн. при реєстрації до 14.04.2025 р. (знижка 10%), 675 грн. – 2-й та кожен наступний учасник
- 3 000 грн. при реєстрації після 14.04.2025 р., 750 грн. – 2-й і кожен наступний учасник
Мова викладання: українська
Автор та ведуча: Вікторія Бойко – експерт з маркування харчових продуктів. 13 років практичного досвіду, зокрема у національних торгівельних мережах та виробничій компанії. Аналіз відповідності маркування харчових продуктів вимогам чинного законодавства (експертиза дизайн-макетів).
З вимогами щодо поживної цінності харчових продуктів можна ознайомитися у Законі України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», який є у вільному доступі. Тим не менше однією з найрозповсюдженіших невідповідностей маркування досі є некоретне представлення блоку поживної цінності. Розглянемо помилки, які найчастіше допускають виробники. Проаналізуємо різні форми зазначення поживної цінності, у тому числі на «лицьовому» боці упаковки.
Програма
- Поживна цінність — як елемент обов’язкової інформації у маркуванні харчових продуктів.
- Винятки серед харчових продуктів, для яких можна не вказувати поживну цінність в маркуванні.
- Вимоги щодо оформлення блоку інформації про поживну цінність.
- Обчислення енергетичної цінності та кількості поживних речовин
- Способи зазначення енергетичної цінності харчових продуктів
- Зазначення енергетичної цінності та кількісного вмісту поживних речовин на порцію або на одиницю споживання
- Взаємозв’язок між показниками поживної цінності та твердженнями про поживну цінність.