Цена: ₴ 3000/750
Дата проведения: 23.06.2025 - 23.06.2025
Тип мероприятия: онлайн-семинар
Место проведения: Zoom
Час проведення: 10.00 – 13.00
💰 Вартість:
🔹 2 700 грн. при реєстрації до 09 червня (знижка 10%),
👥 675 грн. – 2-й та кожен наступний учасник
🔹 3 000 грн. при реєстрації після 09 червня
👥 750 грн. – 2-й і кожен наступний учасник
Мова викладання: українська
Спікери:
- Вікторія Бойко – експерт з маркування харчових продуктів. 13 років практичного досвіду, зокрема у національних торгівельних мережах та виробничій компанії. Аналіз відповідності маркування харчових продуктів вимогам чинного законодавства (експертиза дизайн-макетів).
- Ірина Кіріна — керівник відділу галузевої експертизи ТОВ «Хімлаборреактив»
З вимогами щодо поживної цінності харчових продуктів можна ознайомитися у Законі України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», який є у вільному доступі. Тим не менше однією з найрозповсюдженіших невідповідностей маркування досі є некоретне представлення блоку поживної цінності. Розглянемо помилки, які найчастіше допускають виробники. Проаналізуємо різні форми зазначення поживної цінності, у тому числі на «лицьовому» боці упаковки.
Програма
- Поживна цінність — як елемент обов’язкової інформації у маркуванні харчових продуктів.
- Винятки серед харчових продуктів, для яких можна не вказувати поживну цінність в маркуванні.
- Вимоги щодо оформлення блоку інформації про поживну цінність.
- Обчислення енергетичної цінності та кількості поживних речовин
- Способи зазначення енергетичної цінності харчових продуктів
- Зазначення енергетичної цінності та кількісного вмісту поживних речовин на порцію або на одиницю споживання
- Взаємозв’язок між показниками поживної цінності та твердженнями про поживну цінність.
- Важливість лабораторного аналізу у підтвердженні поживної цінності продуктів.
- Огляд нормативної бази України та міжнародних стандартів.
- Методи визначення білків, жирів, вуглеводів
- Джерела можливих похибок у визначенні поживної цінності
- Інструментальний метод визначення калорійності
- Методи визначення мікроелементів, антиоксидантів
- Методи визначення ГМО та алергенів
- Джерела можливих похибок у визначенні поживної цінності.