Обратный звонок

Методи виділення та ідентифікації міцеліальних (цвілеподібних/гіфальних) та дріжджеподібних грибів

Цена: ₴ 4500\900
Дата проведения: 20.03.2024 - 20.03.2024
Тип мероприятия: онлайн-семинар
Место проведения: Zoom

Час проведення: 10.00 – 13.00

Вартість:

— 4050 грн. при реєстрації до 06.03.2024 р. (знижка 10%), 810 грн. – 2-й та кожен наступний учасник

— 4500 грн. при реєстрації після 06.03.2024 р., 900 грн. – 2-й і кожен наступний учасник

Автор та ведуча: Калініченко Світлана Вікторівна, доктор мед. наук, старший науковий співробітник, завідуюча лабораторією вірусних інфекцій ДУ «Інститут мікробіології і імунології ім. Мечникова Національної академії медичних наук України».

Роль грибів у житті людини величезна. Вони є ключовою ланкою у виробництві хліба, сиру, пива, квасу, вина та спирту, їх широко використовуються для отримання корисних харчових добавок. Однак гриби, як патогенні так і сапрофіти, є джерелом виникнення багатьох захворювань сільськогосподарських рослин, тварин і людини. Відомо 350 видів різних мікроскопічних грибів, що продукують близько 100 токсичних сполук, які можуть стати причиною не тільки псування сировини (фітопатогенні гриби щорічно знищують тисячі тонн урожаю), але й отруєнь тварин і людей. Найчастіше контамінація відбувається представниками родів Aspergillus, Penicillium, Mucor, Fusarium, Rhizopus, Cladosporium та ін.

Саме тому однією з найактуальніших проблем є забезпечення безпеки сировини та готових продуктів харчування від мікроскопічних грибів. Найважливішим питанням у забезпеченні випуску безпечної та якісної продукції, попередженні переходу до організму людини і тварини шкідливих речовин у кількостях, що перевищують гігієнічні норми, є контроль за вмістом мікроскопічних грибів.

На сьогодні вивчення ступеня контамінації з таксонометричною ідентифікацією проводять із застосуванням загальноприйнятих адаптованих методів мікологічного аналізу, що і буде розглянуто на нашому онлайн-семінарі.

Програма:

1. Загальна характеристика міцеліальних та дріжджеподібних грибів.

2. Вивчення культуральних властивостей грибів (середовища для вирощування; культуральні властивості грибів)

3. Вивчення морфологічних властивостей грибів (приготування мазків, фарбування різними методами)

4. Характеристика грибів роду:

а) Penicillum

б) Aspergilus

в) Mucor

г) Rhizopus

д) Fusarium

е) Cladosporium

з) Candida

Познайомитись з Калініченко Світланою можно на нашому ютюбі за ПОСИЛАННЯМ

Більше відео в плей-листі ЗАПИСИ ДЛЯ ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВ

Зарегистрироваться Задать вопрос Зарегистрироваться на будущую дату Заказать корпоративное мероприятие