Цена:
₴ 4500\900
Дата проведения:
20.06.2024 - 20.06.2024
Тип мероприятия:
онлайн-семинар
Место проведения:
Zoom
Час проведення: 10.00 – 15.00
Мова викладання: українська
Вартість:
- 4050 грн. при реєстрації до 06.06.2024 р. (знижка 10%), 810 грн. – 2-й та кожен наступний учасник
- 4500 грн. при реєстрації після 06.06.2024 р., 900 грн. – 2-й і кожен наступний учасник
Автор та ведуча: Калініченко Світлана Вікторівна, доктор мед. наук, старший науковий співробітник, завідуюча лабораторією вірусних інфекцій ДУ «Інститут мікробіології і імунології ім. Мечникова Національної академії медичних наук України».
Програма
1. Мікроорганізми, які використовуються при виробництві молочних продуктів:
- Загальна характеристика молочнокислих мікроорганізмів
- Молочнокислі стрептококи (лактококи)
- Молочнокислі палички (лактобактерії)
- Пропіоновокислі бактерії, оцтовокислі бактерії, біфідобактерії, дріжджі
- Слизоутворююча паличка
2. Мікроорганізми – збудники псування молока та молочних продуктів:
- Маслянокислі бактерії
- Гнильні бактерії
- Термостійкі молочнокислі палички
- Бактеріофаги
- Плісняві гриби
3. Мікробіологія сирого молока.
- Джерела обсіменіння сирого молока мікроорганізмами
- Зміна мікрофлори молока під час його зберігання
- Вади сирого молока
- Вимоги стандарту на молоко заготівельне
- Мікробіологічний контроль якості молока, яке надходить на підприємство
4. Мікробіологія питного молока.
- Методи зниження бактеріальної обсіменіння молока
- Теплова обробка молока
- Фактори, які впливають на ефективність пастеризації молока
- Джерела післяпастеризаційного обсіменіння молока мікроорганізмами
- Стерилізація молока
- Мікробіологічний контроль виробництва пастеризованого, стерилізованого молока
5. Закваски.
- Загальні відомості про використання заквасок
- Класифікація заквасок
- Виділення чистих культур молочнокислих бактерій та визначення їх виробничої цінності
- Принцип підбору культур у до складу заквасок
- Вимоги до молока для виробництва заквасок
- Різні види заквасок
- Види бактерійних концентратів
- Культури плісені та дріжджів
- Виготовлення заквасок на виробництві
- Мікрофлора кефірних грибків
- Виготовлення кефірної закваски
- Вади заквасок
- Мікробіологічний контроль виробництва і якості закваски
6. Мікробіологія кисломолочних продуктів.
- Дієтичні та лікувальні властивості кисломолочних продуктів
- Джерела первинної мікрофлори
- Особливості мікробіологічних процесів при виробництві кисломолочних продуктів
- Вади кисломолочних продуктів
- Мікробіологічний контроль виробництва кисломолочних продуктів
7. Мікробіологія масла.
- Джерела первинної мікрофлори масла
- Умови для розвитку мікроорганізмів у маслі
- Бактеріальна закваска для кисловершкового масла
- Мікрофлора масла і її зміни при зберіганні
- Вади масла
- Мікробіологічний контроль виробництва масла
8. Мікробіологія сиру.
- Джерела мікрофлори сиру
- Мікрофлора заквасок для різних видів сирів
- Мікробіологічні процеси при виробництві сиру
- Вади сирів
- Мікробіологічний контроль виробництва сиру
9. Мікробіологія молочних консервів та морозива.
- Принципи консервування молочних продуктів
- Стерилізовані молочні консерви
- Згущені молочні консерви з цукром
- Сухі молочні продукти
- Мікробіологія морозива
- Зміна мікрофлори морозива в процесі його виробництва
- Мікробіологічний контроль виробництва морозива
10. Мікробіологія вторинної молочної сировини.
- Мікрофлора знежиреного молока
- Мікрофлора молочної сироватки
- Мікрофлора маслянки
Познайомитись з Калініченко Світланою можно на нашому ютюбі за ПОСИЛАННЯМ
Більше відео в плей-листі ЗАПИСИ ДЛЯ ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВ