Зворотній дзвінок

Кваліфікація та валідація аналітичного обладнання: підводне каміння та сучасні тенденції

Ціна: 5000\1000 / 250\50
Дата проведення: 22.11.2022 - 23.11.2022
Тип заходу: онлайн-семінар
Місце проведення:

Формат: 2 дні, 8 академічних годин.

Автор та ведучий: Макаренко Олександр Григорович – кандидат хімічних наук, провідний викладач \ тренер ТОВ «Лабораторія якості» та ТОВ «СтТР», автор понад 75 авторських семінарів. Досвід роботи у Регуляторних органах України.

Одним із головних елементів організації виробництва та управління якістю є система контролю якості, до основних завдань якої входить і  отримання достовірних результатів під час проведення аналізів. Безумовно, такі результати можуть бути отримані тільки при використанні лабораторного обладнання, що володіє необхідними технічними характеристиками і правильно функціонує. Основною метою кваліфікації лабораторного обладнання є впевненість у правильності результатів, отриманих під час проведення аналізів з використанням цього обладнання. Вимого кваліфікації є невід’ємною частиною функціонування сучасних лабораторій. В ході нашого вебінару ви пройдете від початкових кроків вибору необхідного обладнання до документального оформлення результатів кваліфікації. Будуть роглянуті типові помилки, які часто призводять до формалізації роботи, що не дає належних якісних результатів. 

В програмі:

1. Кваліфікація аналітичного обладнання та калібрування – що загальне і в чому різниця.

2. 4 етапи кваліфікації: DQ – кваліфікація проекту (встановлення функціональних та операційних вимог до обладнання, IQ – кваліфікація монтажу (установка техніки в конкретних умовах, вивчення рекомендацій виробника, перевірка СОП та сертифікатів, виявлення пошкоджень та ін), OQ – кваліфікація функціонування перевірка основних функцій оснащення, системи блокувань та приладів контролю, навчання персоналу), PQ – Кваліфікація експлуатації (доказ, що обладнання працює стабільно та без збоїв), тимчасові інтервали проведення кваліфікації.

3. Нормативна документація щодо кваліфікації. Порядок проведення кваліфікації, критерії. Протокол кваліфікації – порядок написання та заповнення в лабораторії. Приклади протоколу кваліфікації Міжперіодний інтервал процедур кваліфікації – обґрунтування.

4. Тестування мірного посуду: піпеток, бюреток та мірних колб. Менеджмент мірного посуду у лабораторії. Шаблон в Excel для тестування мірного посуду.

4. Вимоги до аналітичних ваг. Калібрування, кваліфікація та валідація аналітичних ваг. Встановлення та обслуговування аналітичних ваг у лабораторії.

5. Калібрування та кваліфікація рН-метра. Вибір рН-метра до лабораторії, обслуговування рН-метра.

6. Кваліфікація та валідація ВЕРХ та хроматографічних колонок. Обслуговування ВЕРХ та колонок для ВЕРХ – що потрібно робити, щоб продовжити життя приладу та хроматографічних колонок.

7. Кваліфікація та валідація спектрофотометрів.

Зареєструватися Задати питання Зареєструватися на майбутню дату Замовити корпоративний захід