Зворотній дзвінок

Характеристики бактерій, що викликають псування харчової продукції: загальна характеристика, методи культивування й ідентифікації (рутинні та сучасні)

Викладач:
Ціна: 4000\800
Дата проведення: 18.12.2023 - 18.12.2023
Тип заходу: онлайн-семінар
Місце проведення:

Формат: 1 день, 4 академічні години

Час проведення: 10.00 – 13.00

Вартість:

– 3600 грн. при реєстрації до 07.11.2023 р. (знижка 10%), 720 грн. – 2-й та кожен наступний учасник

– 4000 грн. при реєстрації після 07.11.2023 р., 800 грн. – 2-й і кожен наступний учасник

Автор та ведуча: Калініченко Світлана Вікторівна, доктор мед. наук, старший науковий співробітник, завідуюча лабораторією вірусних інфекцій ДУ «Інститут мікробіології і імунології ім. Мечникова Національної академії медичних наук України»

Будь яке підприємство (харчове, фармацевтичне, ветеринарне, медичне, косметологічне тощо) повинно проводити контроль первинної сировини та своєї продукції на відповідність її якості санітарно-мікробіологічним показникам. Це є надзвичайно важливою складовою мікробіологічного контролю, основною метою якого є визначення наявності патогенної та умовно-патогенної мікрофлори, а отже, можливого джерела як псування продукції, так і можливого джерела збудників інфекції людини. Для того,щоб розуміти чи спроможен виділений мікроорганізм викликати псування продукції або бути джерелом інфекції людини їх потрібно ідентифікувати.

Для ідентифікації застосовують декілька шляхів. На занятті буде розглянуто методи ідентифікації, починаючи від рутинних і до най сучасних. Будуть надані таблиці для міжвидової ідентифікації найбільш поширених патогенних та умовно-патогенних бактерій з мінімальним переліком середовищ для біохімічного типування. Завдяки мінімальним тестам для ідентифікації можна не тільки спростити і скоротити затрачений час, но і суттєво скоротити собівартість дослідження.

В програмі:

1. Представники роду Micrococcus (M. luteus, M. roseus).

2. Представники родини Enterococcaceae (род Enterococcus).

3. Представники родини Peptococcaceae (род Sarcina).

4. Представники роду Staphylococcus (S. epidermidis, S. saprophyticus, S. aureus тощо).

5. Представники родини Enterobacteriaceae: роди Escherichiа, Proteus, Samonella, Shigella.

6. Представники родини Pseudomonodaceae (Pseudomonas aeruginosa, P. fluorescens).

7. Представники родини Bacillaceae (Bacillus subtilis, B. cereus, B. megaterium, B. mycoides).

8. Представники родини Listeriacea (род Listeria).

9. Представники родини Clostridiaceae (Clostridium botulinum, С. butyricum, C. perfringens, C. septicum, C. sporogenes, C. novyi, C. tetani тощо).

10. Визначення можливих порушень процесів на виробництві.

11. Розробка СОП мікробіологічних досліджень (приклади).

Зареєструватися Задати питання Зареєструватися на майбутню дату Замовити корпоративний захід